RECEPT ZA NAJBOLJI , ZDRAV INTEGRALNI BESKVASNI HLEB

     Ovaj recept jedan doktor Zoltan, koji se posebno bavi jačanjem imuniteta, preporučuje kod svojih terapija. Pravi se lako i brzo, ne mesi se rukom nego varjačom, a može da stoji više dana.
Potrebno je
- kilogram brašna od celog zrna pšenice ili kombinacija s projnim, raženim heljdinim, ovsenim i ostalim vrstama
- dve kašičice soli
- 4 kašike zejtina ili maslinovog ulja
- dva praška za pecivo DR Etker
- litar mlake vode
i eventualno
-semenke po izboru

     U suvu vanglicu sipati brašno, prašak za pecivo i so, izmešati na suvo i sipati vodu, dobro izmešati, kako rekoh, varjačom, pa sipati ulje.



 Na kraju, ako volite, stavite dve do tri šake, a ja stavim i više - susama, lanenog semena, suncokreta, golice...



     Izručite ovu žitku smesu u podmazan pleh.


     Ako volite, pospite semenke i preko hleba. Jedna moja prijateljica stavlja i kikiriki, ali se meni ne svidja.

     Peći na 200 stepeni 55 do 60 minuta, a može i malo duže, posebno ako dodajete raženo brašno.
     Izvaditi iz rerne, pokriti krpom da malo odstoji .



Ovaj hleb se može jesti uz jelo, kao i svaki hleb, dobar je za doričak s nekim namazom, puterom, recimo, posebno kada je topao, pogodan je za sendviče jer se tanko seče, a može se peći i u obliku manjih hlebova ili pogača.




Follow by Email