tag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post4435043584601020986..comments2024-02-03T21:58:25.440+01:00Comments on NEGOSLAVA'S blog: RECEPT ZA NAJBOLJI , ZDRAV INTEGRALNI BESKVASNI HLEBNegoslavahttp://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-65032042207276997492020-03-17T09:32:09.986+01:002020-03-17T09:32:09.986+01:00Posto nemam iskustva u pravljenju hleba, da li pol...Posto nemam iskustva u pravljenju hleba, da li pola mere znaci: 500 gr brasna, 1 kasicica soli, 2 kasicice ulja, 1 prasak za pecivo i 1/2litre vode. HvalaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12087297915075657597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-79071978194436455012016-09-07T08:26:00.106+02:002016-09-07T08:26:00.106+02:00I ja zahvaljujem Vama.I ja zahvaljujem Vama.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-3119488871742712552016-09-03T22:13:11.377+02:002016-09-03T22:13:11.377+02:00Hvala Vam!Hvala Vam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-88479646286185508422016-08-30T09:20:19.596+02:002016-08-30T09:20:19.596+02:00Naravno.Naravno.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-86216907858526591342016-08-28T17:42:05.999+02:002016-08-28T17:42:05.999+02:00Da li mogu da koristim crno brasno sa ovim ostalim...Da li mogu da koristim crno brasno sa ovim ostalim koje ste pomenuli? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-23952211240853328872016-05-12T17:04:36.129+02:002016-05-12T17:04:36.129+02:00E baš mi je drago. Ja znam da mora da uspe, zato j...E baš mi je drago. Ja znam da mora da uspe, zato je i bitno prvi put ići sve po receptu, a posle eksperimentišite... srećno.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-21991120956532650802016-05-12T16:05:31.911+02:002016-05-12T16:05:31.911+02:00Postovana,
Kupila sam integralno brasno u marketu ...Postovana,<br />Kupila sam integralno brasno u marketu kako ste mi savetovali i napravila hleb. Malo sam morala da dodam vode, posto malo vise "pije" i hleb je ispao FANTASTICAN i divnog ukusa, a unutra nije bio ziv. Mnogo vam hvala na savetu. Srdacan pozdrav-DanicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-19114115291180688802016-05-07T08:24:59.855+02:002016-05-07T08:24:59.855+02:00Prvi put čujem da brašno treba pre upotrebe prepeć...Prvi put čujem da brašno treba pre upotrebe prepeći!? Šta još neće da izmisle... a verovatno je zbog toga i skuplje?<br />Ja kupujem u megamarketima ono što na njemu piše... brašno od celog zrna pšenice ili brašno za crni hleb. I testo nije mnogo gusto, odnosno nije onakvo kao kada pravite klasičan hleb. Mislim da ćete gustinu potrefiti... ajde ovako... uzmite Vi ovo brašno koje sam pomenula, uradite sve kako piše u receptu, pecite u klasičnom plehu ili tepsiji a ne u onom kalupu gde bude mnogo debeo, nemojte da dodajete raženo i ostala brašna, nemojte da stavljate šerpicu s vodo kao i sad što niste... i sada mi pade na pamet, izvadite ga na kraju pečenja i sami ga polomite pa ako još nije pečen vratite u rernu... ma, mora Vam uspeti, nikome do sada nije se desilo da ne uspe. Čak su ga i mnogi muškarci pravili a jedan moj koega je rekao da nikad više neće praviti drugačiji hleb.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-31053811736294777682016-05-06T18:50:44.589+02:002016-05-06T18:50:44.589+02:00Postovana gdjo Stojanovic,
Kao sto sam rekla, odm...Postovana gdjo Stojanovic, <br />Kao sto sam rekla, odmah sam krenula sa mesenjem hleba. Uzela sam polovinu mase za pocetak, ZNACI SVE U MERU. Testo je bilo dosta gusto, ali sam i pored toga dodala po kasiku golice, suncokreta i lana i morala masu da ,,razvlacim,, po plehu, jer je bila mnogo gusta. Posle 15 minuta testo je puklo, i taj deo se dizao, dok ostali deo skoro da i ne. Pekla sam 65 minuta i uvila ga da odstoji. Posle 30 minuta, kada sam ga isekla, unutra je bio gnjecav, bolje reci zivo, a korica hrskava i odvajao se od pleha, sto je jos jedan znak da je trebao da je pecen. Ukus je savrsen. Kada pecem hleb, uvek stavim i serpicu sa vodom radi vlage i narastanja, ali, sada nisam. Posto sam se razocarala, jer ocigledno da je greska, uslovno da kazem moja, uzela sam da vidim brasno i dekleraciju. Kupila sam pakovanje u zdravoj hrani, naziv THE MILL, CELO ZRNO, BEZ TIPA BRASNA, a trebalo bi da pise TIP 850. Zatim, tek sad sam videla da pise da pre upotrebe treba ga blago prepeci u rerni!? Izvinite na preopsirnosti, ali, ja sam uporna i hocu da ga pravim, pa molim za savet koje vi brasno koristite i koji tip, kao i da li treba toliko da bude gusto? Jos jednom unapred hvala.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-39331661583859596792016-05-06T14:19:05.643+02:002016-05-06T14:19:05.643+02:00Mnogo hvala na brzom odgovoru. Idem odmah da ga p...Mnogo hvala na brzom odgovoru. Idem odmah da ga pravim, ali ipak po VASEM ORIGINALNOM RECEPTU,pa Vam javljam rezultat. Srdacan pozdrav- DEMI☺Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-58701295137540395322016-05-06T14:11:45.819+02:002016-05-06T14:11:45.819+02:00Naravno da može bilo koji prašak, ali sam ja ovaj ...Naravno da može bilo koji prašak, ali sam ja ovaj recept dobila od pok Zoltana Kuruca koji je tvrdio da je najboLji. A inače nema neke posebne mere za zamenu tako da Vam preporučujem: krenite od što manje količine, recimo 50ili 100 gr ražonog brašna jer po mom iskustvu n jemu treba više vremena da se poeče i malo menja ukus hleba inače pa kasnije dodajte još malo sve dok ne dobijete ukus po svom... ukusu.Naravno da će Vam uspeti, nema šanse da ne uspe. Srećno.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-40809656971150593042016-05-06T13:48:51.507+02:002016-05-06T13:48:51.507+02:00Postovana,
Citala sam razne recepte i ovaj, bez k...Postovana, <br />Citala sam razne recepte i ovaj, bez kvasca mi je naj prihvatljiviji, a vidim i po komentarima da je dobar. Resila sam prvi put da i ja pokusam da pravim zdrav hleb, jer sve sto sam do sada kupovala je skupa obojena obmana. Medjutim, molila bih Vas da mi pomognete i odgovorite mi, da li bas mora Oetkerov prasak za pecivo, posto imam nas C prasak sa kojim uvek radim, i ukoliko zelim da dodam razeno brasno, koliko da ga stavim i oduzmem integralno? Unapred Vam zahvaljujem na odgovoru. Ukoliko mi uspe, javicu odmah i to ce ubuduce biti stalno u porodicnoj ishrani.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-40648315396028229712016-04-10T01:16:11.599+02:002016-04-10T01:16:11.599+02:00E baš sam se nasmejala, slatko... čestitam. A za g...E baš sam se nasmejala, slatko... čestitam. A za gojenje...pa ako ga pojedete odjednom, svakako goji, ali se nadam da o tome i ne razmišljate ;)Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-37358706591608661202016-04-09T18:32:25.273+02:002016-04-09T18:32:25.273+02:00e dobar je ispao,lep je ukus... stavila sam 350g i...e dobar je ispao,lep je ukus... stavila sam 350g integralnog i 150g heljdinog brasna... Nadam se da ovaj hleb ne goji,jer treba da smrsam neko kilo... :(90sanjahttps://www.blogger.com/profile/07572856643036633338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-16711675121903193412016-04-09T16:41:06.718+02:002016-04-09T16:41:06.718+02:00Kupila sam integralno,sad cu da zamesim...Pomesacu...Kupila sam integralno,sad cu da zamesim...Pomesacu heljdino i integralno...pa vam javljam kako je ispalo.Pozz90sanjahttps://www.blogger.com/profile/07572856643036633338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-64948326237769531752016-04-09T16:17:42.960+02:002016-04-09T16:17:42.960+02:00Razmišljam sad, raženom brašnu treba više vremena ...Razmišljam sad, raženom brašnu treba više vremena da se peče... a da stavite malo i običnog brašna, bilo kojeg, kako bi raženoh bilo manje? Mislim, ako nije neka dijeta u pitanju.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-33224366960275374602016-04-09T14:56:49.179+02:002016-04-09T14:56:49.179+02:00Aha.Pa nzm sta sad da radim...? :( Ja jedino da pr...Aha.Pa nzm sta sad da radim...? :( Ja jedino da probam pola ture,da stavim 250g heljdinog i 250g razanog,pa da vidim kako ce ispasti... :/90sanjahttps://www.blogger.com/profile/07572856643036633338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-46683524600476167412016-04-09T13:58:48.496+02:002016-04-09T13:58:48.496+02:00Može, smao zavisi kakav ukus ćete postići, svaka m...Može, smao zavisi kakav ukus ćete postići, svaka mera, svaki odnos, menja ukus. I da, semenke nisu obavezne.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-57660466398463678272016-04-09T13:58:12.539+02:002016-04-09T13:58:12.539+02:00Može-Može-Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-55582931266642377812016-04-09T13:50:46.645+02:002016-04-09T13:50:46.645+02:00Zanima me da li moze da se kombinuje samo heljdino...Zanima me da li moze da se kombinuje samo heljdino i razano brasno?Ili mora integralno od celo zrna psenice_Jer trenutno imam ova 2 brasna.I da li su obavezne ove semenke? :)90sanjahttps://www.blogger.com/profile/07572856643036633338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-57701091213877200682016-04-02T14:11:16.126+02:002016-04-02T14:11:16.126+02:00Da li mogu napraviti pola smese od 500g brasna i p...Da li mogu napraviti pola smese od 500g brasna i peci u kalupu za hleb,mislim da je otprilike 10cm×30cm?Unapred hvala na odgovoru.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-72443602558067137702016-02-09T15:07:17.403+01:002016-02-09T15:07:17.403+01:00:-) :-) cy3ahttps://www.blogger.com/profile/01922931991459038230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-6853134122791687882016-02-09T13:28:19.822+01:002016-02-09T13:28:19.822+01:00Ma sve je ok- čitala si oba teksta i završila s ov...Ma sve je ok- čitala si oba teksta i završila s ovim :)Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-36015092650542586172016-02-08T23:03:17.189+01:002016-02-08T23:03:17.189+01:00Упс... Уопште ми није јасно како је коментар заврш...Упс... Уопште ми није јасно како је коментар завршио овде. Извини.<br />А за посни шлаг и друге посне ствари... Морам још да се распитује :-) cy3ahttps://www.blogger.com/profile/01922931991459038230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-84788939694890547112016-02-08T14:00:47.248+01:002016-02-08T14:00:47.248+01:00Sigurno misliš na onu švarcvald tortu. ni ja nisam...Sigurno misliš na onu švarcvald tortu. ni ja nisam pametna... nekada ni margarin nije važio za posan, ni šlag, nije bio posne čokolade. Sad kao da fabrikuju nešto samo d aispuni svrhu, a da l' je stvarno... đavo će ga znati.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.com