Međunarodni dom novinara u Varni- more, sunce, zlatni pesak, hlad ogromnog parka za odmor po meri probirljivihSavez bugarskih novinara, kao retko koji, raspolaže velikim brojem odmarališta u kojem njegovi članovi imaju prilike za odmor i novinarske kontakte, ali su takođe dostupni i svima onima koji žele odmor u lepom ambijentu bugarskog mora ili banja i planina.
Ovoga puta predstavljam vam Međunarodni dom novinara u Varni, na početku prelepog kompleksa Zlatni pjasci, bisera crnomorske obale.


Ovo odmaralište raspolaže sa 340 ležajeva- 164 sobe,studija i apartmana,  u dva hotela smeštena u prelepom parku na 45 hektara (nije greška, zaista 45 hektara!!), u kojem se nalazi veliki broj retkih vrsta bilja. U centru parka je otvoreni bazen, a oni kojima smetaju letnje žege, u ovom paku mogu naći mir i svežinu. Buđenje uz cvrkut ptica- zamislite, i toga ima ovde.Georgi Petrov Nedeljkov, direktor odmarališta, kaže da gostima ovde nude prave uslove za istinski odmor, uz uživanje u prelepom moru i peskovitoj plaži i bogatoj kuhinji koja nudi kako bugarske, tako i specijalitete  svetske kuhinje. A gosti ovde najviše traže kavurmu, ćufteta, jagnjetinu, musaku, tarator, sve vrste morskih plodova, šopsku salatu...
Kada se užele gradske vreve, turisti mogu prošetati do Varne ili kompleksa Zlatni pjasci, a u ponudi je i veliki broj izleta do okolnih mesta i čak do Istanbula, kao i vožnja brodićima.

Prohladni kišni maj nije davao mnogo mogućnosti za uživanje na otvorenoj terasi, ali možete pretpostaviti koji je užitak obedovanje uz ovakav pogled. Koji je još lepši sa terasa hotela, budući da svaka soba gleda na more.

Follow by Email