E-prodaja laže- i na busu piše Lasta pa ne leti i mlogo mi se sviđaš na slici

   
     I vrapcima na grani sam već dosadila pričom o svojoj poslovičnog svađi sa tehnikom- ovde je samo jedna ilustracija, a o tome kako sam uspela da "sredim" i onaj divni Kodak, nisam ni imala hrabrosti da pišem. Kompjuter-e sam, doduše, brže-bolje nabavljala, a za fotografisanje je posluživao, kako-tako, i mobilni telefon. Sve zbog preteške dileme- šta kupiti.

     No, približava se jedan jako značajan događaj i zanimljivo putovanje pa odlaganja više nema- odlučim se za neku jeftiniju, preporučenu varijantu fotoaparata. Pruža maksimum za date pare, kažu. E vala, da mi bar nije žao kada ako doživi suđenu mu sudbinu u mojim rukama, kažem ja.
     

    I oduševim se kada nađem ovaj sajt- cena ubedljivo najniža, imaju prodaju i u Nišu; ma, milina jedna.
    Prvi poziv, prve, pa druge radnje- odmah po Uskrsu, "e, nema, rasprodalo se sve pred praznik, ostavite broj... javićemo... dobijamo za koji dan...".
    Moj događaj se približava, oni ne zovu, zavirim ponovo na net, a on kaže- evo ovde, da je baš na onom mom sajtu cena baš preporučenog mi aparata ubedljivo najniža.
    "Dobar dan, jeste li dobiti toito"- pitam, "Nismo", kaže, "dobavljači rade tek posle praznika."
    "Ali ja na jutros ažuriranom sajtu vidim, piše..."
    " To ste vid'li na e-prodaji? E, oni lažu! Pišu nešto što njima odgovara, a ne pišu ono što bi trebalo da pišu. Pa, i na autobusu piše Lasta, al ne leti."

     I tako, propade moj prvi pokušaj trgovine preko neta. Ma ko da laže, nije im neki štos. A i izabrala sam u međuvremenu bolji aparat. Ne smem da vam kažem kolko košta, da ga ne ureknem:). Razumete šta oću da kažem.

***

     U pauzama između nerviranja zbog "e-prodaja laže", bacim koji pogled na Fejsbuk. Složim se sa Hanom da  ovaj  novi kulinarski blog iz muškog pera obećava  ( časna reč, ako ne vrhunsku hranu, ono, sigurna sam, vrhunsku zabavu dok ga čitate i primenjujete "momačke" cake pri kuvanju), oduševim se ponovo ovim Stanimirovim tekstom, zavirim u Blogijev isečak iz novog romana, i zamalo u brzopletosti da odobrim poruku "Mlogo mi se sviđaš na slici, ajde da se vidimo na skajpu"- ne odustaje nasmejani brkati đuvegija sa namrštenim unučetom u rukama, čije udvaračke poruke nemali broj dama podsećaju na njegovu prisutnot na Fejsu. Ne znam kako mu još nisu objasnili da je, i bez onoga mlogo, mLogo malečka šansa da ga neka pogleda na skajpu, kad mu za zidu visi celokupna zbirka udvaračkih poruka diljem omiljene nam društvene mreže.

*** 

    Danas, na Svetski dan slobode medija i na Svetski dan sunca- divne li podudarnosti, ovaj moj blog obeležava svoj drugi rođendan. Nameravala sam ja, nije da nisam, da nekim lepim tekstom obeležim dan koji mi je odlukom da uđem u svet blogovanja ulepšao život. Ali mi se nekako ne da. Ko da su mi iz memorije izbrisane sve lepe reči, pridevi, šarene rečenice... pa otud ovaj suvoparni tekst, nimalo prigodan aktuelnosti trenutka.

     Isto kao kada sam onog 3. maja isto ovako sela, potpuno neobaveštena o tome u šta zapravo ulazim, šta me ovde i povodom ovoga čeka. No, verujem  da sam između onog i ovog trećeg maja napisala i neke tekstove koji zavređuju vašu pažnju i zbog kojih i dalje dolazite na ovu adresu. 



      Vi i ne možete da pretpostavite  koliko širok prozor radosti ste mi otvorili čitanjem, komentarisanjem, podrškom, predlozima, preporukama, primedbama... na čemu vam zahvaljujem do neba.
     Negoslava Stanojevic
Измени
hvala lepo, pozdrav Bane

Srecan drugi rodjendan, zelim ti jos mnogo produktivnih godina, i jos nebrojeno mnogo sjajnih clanaka kojima nam svima ulepsavas dane.

Hvala najlepše. Pozdrav iz Varne.

Čestitam na jubileju draga Negoslava. Pravo mi je zadovoljstvo čitati vaš blog. Hvala vam na svim ovim pričama...Samo nastavite tako...

Slobodna interpretacija, al ne mari. Jes, nije mlogo suvoparan, samo je mogo da bude inventivniji.

Se u svemu, fotoaparat leti sa autobusom u kosi dana trećeg maja dve 'iljade i četrn'este, 'esam dobro s'vatila? :D Tekst nije suvoparan, ni najmanje, kao što vidiš.

Ja sam preko neta kupovao mnogo puta. Do sada nisam imao loših iskustava, što ne znači da neću. Kad kupuješ preko neta treba da biraš pouzdane proizvođače da se ne bi desilo "da dobiješ ciglu u paketu", ili ovakva neozbiljnost kao što je tebi rekao taj gospodin. Tako se igrati sa eventualnim širenjem lošeg glasa o svojoj firmi i to danas kad je prodati nešto prava umetnost - može samo čovek nedorastao i poslu i vremenu u kome živi. Znači, opušteno, ali pažljivo i sve šljaka kao podmazano. :)

Još da ti otkrijem tajnu- bilo je žensko.Čeljade, sa lastom...u kosi... Šta zna dete šta je fotoaparat, šta ćeš.

Све у свему, НЕГОСЛАВА`с БЛОГ! Поздрав Н.

O, druže moj gorepomenuti, otpozdravljam.

Sve čestitke za rodjendan :) Sad si već dobro prohodala, čak potrčala i red je da krenu i fotografije s novim fotićem :) To sa skajpom me izludjuje... Malo-malo pa naidjem da me tražio neki šeik ili tako nešto, uglavnom zabradjeni Arapin :) Otada sam nedostupna, pa ni rodjeni brat me više ne traži na skajpu. Upropasti me to čudo od tehnike :)

A na Fejsu te ne traže? Mene, em ovi naši, em navalili i neki stranci- kaže neki Italijan iz Engleske, mnogo ga podsećam na pokojnu ženu, valjda drugu po redu, Ukrajinku.

Simpatican osvrt :) ! Draga moja, ako bih trebala da biram i kazem sta mi je pozitivno donio facebook, na prvom mjestu bi to svakako bilo poznanstvo sa tobom, koje je poteklo iz jedne price sa tvog bloga. Danas mi je nezamislivo, da prodje dan, ili dva a da ne procitam neki tvoj tekst, koji zna da rasplace, nasmije, potakne na razmisljanje...I sve to, sa nekim tvojim jednistvenim, posebnim sarmom koji se uvuce u citaoca u svaki djelic bica i ostavlja traga. Svako ko prati tvoje blogove, zna o cemu pricam. Da ne duljim, hvala ti na tim pricama i zelim jos puno, puno obostrane radosti kroz tvoje blogovanje :)
Прикажи мање

Ti ćeš sad da me rasplačeš. Volim i ja vas...i hvala ti.

Divno, kao sunce... :)

I kao moje net, blog i ostale drugarice.

Čestitke povodm jubileja. :)

Hvala Lugar. Posle ću da ti ispričam sve oko kupovine. Sad te nema na FB

17 коментара

  1. Анониман3. мај 2014. 11:11

    Čestitke povodm jubileja. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Lugar. Posle ću da ti ispričam sve oko kupovine. Sad te nema na FB.

      Избриши
  2. Анониман3. мај 2014. 12:47

    Simpatican osvrt :) ! Draga moja, ako bih trebala da biram i kazem sta mi je pozitivno donio facebook, na prvom mjestu bi to svakako bilo poznanstvo sa tobom, koje je poteklo iz jedne price sa tvog bloga. Danas mi je nezamislivo, da prodje dan, ili dva a da ne procitam neki tvoj tekst, koji zna da rasplace, nasmije, potakne na razmisljanje...I sve to, sa nekim tvojim jednistvenim, posebnim sarmom koji se uvuce u citaoca u svaki djelic bica i ostavlja traga. Svako ko prati tvoje blogove, zna o cemu pricam. Da ne duljim, hvala ti na tim pricama i zelim jos puno, puno obostrane radosti kroz tvoje blogovanje :)

    ОдговориИзбриши
  3. Sve čestitke za rodjendan :) Sad si već dobro prohodala, čak potrčala i red je da krenu i fotografije s novim fotićem :) To sa skajpom me izludjuje... Malo-malo pa naidjem da me tražio neki šeik ili tako nešto, uglavnom zabradjeni Arapin :) Otada sam nedostupna, pa ni rodjeni brat me više ne traži na skajpu. Upropasti me to čudo od tehnike :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A na Fejsu te ne traže?
      Mene, em ovi naši, em navalili i neki stranci- kaže neki Italijan iz Engleske, mnogo ga podsećam na pokojnu ženu, valjda drugu po redu, Ukrajinku.

      Избриши
  4. Све у свему, НЕГОСЛАВА`с БЛОГ!
    Поздрав Н.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман3. мај 2014. 13:47

    Ja sam preko neta kupovao mnogo puta. Do sada nisam imao loših iskustava, što ne znači da neću.

    Kad kupuješ preko neta treba da biraš pouzdane proizvođače da se ne bi desilo "da dobiješ ciglu u paketu", ili ovakva neozbiljnost kao što je tebi rekao taj gospodin. Tako se igrati sa eventualnim širenjem lošeg glasa o svojoj firmi i to danas kad je prodati nešto prava umetnost - može samo čovek nedorastao i poslu i vremenu u kome živi.

    Znači, opušteno, ali pažljivo i sve šljaka kao podmazano. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još da ti otkrijem tajnu- bilo je žensko.Čeljade, sa lastom...u kosi... Šta zna dete šta je fotoaparat, šta ćeš.

      Избриши
  6. Se u svemu, fotoaparat leti sa autobusom u kosi dana trećeg maja dve 'iljade i četrn'este, 'esam dobro s'vatila? :D Tekst nije suvoparan, ni najmanje, kao što vidiš.

    ОдговориИзбриши
  7. Slobodna interpretacija, al ne mari.
    Jes, nije mlogo suvoparan, samo je mogo da bude inventivniji.

    ОдговориИзбриши
  8. Čestitam na jubileju draga Negoslava. Pravo mi je zadovoljstvo čitati vaš blog. Hvala vam na svim ovim pričama...Samo nastavite tako...

    ОдговориИзбриши
  9. Srecan drugi rodjendan, zelim ti jos mnogo produktivnih godina, i jos nebrojeno mnogo sjajnih clanaka kojima nam svima ulepsavas dane.

    ОдговориИзбриши

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.