Jedva cekam...

     Sto volim predizbornu tisinu! Meni ona govori daleko  vise od svih preskupo placenih minuta predizborne kampanje. I svih ostalih sekundi,minuta i sati,dobijenih besplatno u doziranim  kolicinama, zavisno od snage partije i opredeljenja vlasnika medija.
     Do sada su se prepucavali ko nikad  ranije. Pljustalo je na sve strane, od pljuvanja,verbalnih samaranja i packi upucenih protivnicima .Sto je dokaz toga da se svi plase svih.Veliki, jos vecih, koji   mogu sa pozicija opozicije da kritikuju za  sve lose,iako  to potice jos iz perioda kada su i same njihove vodje bile vlast.Oni,manji,  fuzionisani  sa jos manjima, kako ne bi pojedinacno svojim clanstvom jedva popunjavali telefonske kabine,plase se i malih i velikih.Sa kojima su bili na vlasti i krojili ono sto danas kritikuju ili , pak, u opoziciji, sa kojom nemaju nista zajednicko. Osim zelje za vlascu.



     Mozda je malo lakse relativno novijima na politickoj sceni.Jedni idu agresivno, vise zarad provere svoje snage nastale za kratko vreme od kad postoje, drugi oprobavaju teren spremajuci se ,zapravo,za neke buduce izbore.Pa, ako im sada upali cenzus,cisti car!
     U predizbornoj tisini,drzim, bice otvoreno par objekata koje je drzava sagradila u poslednji cas.Presecene crvene vrpce ukazace na to sta je sve  jos aktuelna vlast uradila za narod.Niko nece pominjati izbore.Nasmejana lica polictiara govorice sama za sebe.Neki ljudi ce aplaudirati,a kamere ce sve to uredno beleziti.Za udarne dnevnike. Za sutrasnje naslovne strane novina.
     Ne znam hoce li neka afera biti otkrivena bas u vreme predizborne tisine. Da li ce, mozda, vidjeniji clan neke stranke ili njegov nestasni sin biti uhapseni bas tih dana?Hoce li visoki predstavnik neke zemlje, koja podrzava ovu ili onu stranu, navratiti u nase krajeve bas nekog od ovih dana?
     Mozda ce supruga nekog stranackog vodje bas sada shvatiti da moze da proseta svoju skupu haljinu i poseti neko decje selo,neku hraniteljku sa osmoro dece,neki dom za stare,  izbeglicku porodicu!?
     Ne znam za  kalendar nastupa zvezda i zvezdica . Nije valjda da ni jedna svom simpatizeru iz  omiljene joj stranke nece priustiti  zadovoljstvo da bude obicni posetilac njenog-njegovog koncerta?!
     Ili ce, mozda, fudbalski turnir, pozorisna predstava, otvaranje necijeg prozora, kosenje necijeg travnjaka....biti vazno mesto boravka uvazenih nam politicara,predendenata na nase glasove?I na vladanje nad nama i u ime nas, u naredne cetiri godine.
     Joj,sto volim predizbornu tisinu! Da citam izmedju redova, gledam negde iza kamera, slusam neizgovorene recenice i ...sanjam neko daleko buduce vreme,kada cu zaista znati za koga da glasam.Jos mnogo pre nego sto pocne predizborna tisina...

2 коментара

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.