KAKO SE OBOGATITI, A NE BITI LOPOV



     Mnogo volim da pišem afirmativne tekstove. To znači, prvo, da sam upoznala još jednu  osobu vrednu i moje pažnje i preporuke drugima, ali, još više, mogućnost da se ukaže na to da ovo bezizlazje nije toliko duboko koliko nam se čini. I da ima nade, bar za one koji ne sede-leže skrštenih ruku, kukajući na teška vremena koja, kako vidimo, neće još dugo biti ništa drugo do teška.

     Čovek kojeg ću predstaviti ovoga puta - nazvaću ga kratko A, iz daljeg teksta shvatićete zašto mu ovako javno ne otkrivam identitet, ima 39 godina, završenu srednju školu i nekoliko kasnijih kurseva za specijalnosti kojima se danas bavi, stalni posao i ... puno slobodnog vremena . Koje ispunjava radeći sve one poslove za koje je školovan, osposobljen ili za koje se sam usavršio.Naravno, sopstveni krov nad glavom se podrazumeva. Upoznala sam ga na preporuku, tražeći poštenog i korektnog majstora.




     Sve je počelo tako što je, posle povratka s ratišta, na kojem je bio kao zaposlen u vojsci, zajedno sa ocem, uz svoj redovni posao počeo da se bavi i jednom vrstom preduzetništva, na srpski način.


     - Otac je odlučio da proda stan - ispričao i je A, dok mi je priključivao bojler u kujni i nameštao sudoperu -Kupili smo četiri placa u Jajincima, kupili montažne kuće i ja sam odradio sve ostale radove, do osposobljavanja kuća za život. Kada smo ih prodali, kupili smo četiri nezavršena stana u Naselju braće Jerković, koje sam takodje sam završio, pa smo i njih prodali. Onda sam na već kupljenom placu za 15.000 evra, koliko danas košta samo jedan ar, sagradio porodičnu kuću s dva ulaza, za koju danas dobijam 180.000 evra i kupili smo još i  dvosoban stan. Dakle, novac od očevog stana okrenuli smo tri puta i početnu vrednost trostruko uvećali.



                                                  Alat majstora A. govori dovoljno o njemu


     Ni posle toga, A.ne miruje. Svestan je toga da su se vremena promenila i da je sada malo izvesno da bi  njegova "akcija" s kraja prošlog veka danas bila tako efikasna, ali  i dalje ima mesta dodatnoj zaradi, ako je čovek vredan, ako želi da radi i ako ne beži od posla.

     - Ja ne mogu da sedim, besposlen, kaže - stalno sam u pokretu i stalno nešto radim. Nije mi teško da ljudima za par dana razrušim i napravim novo kupatilo, u kojem sve radove uradim apsolutno sam. Niti da s posla odem pravo kod nekoga kome treba, kao Vama, priključiti bojler, uraditi instalaciju za srtuju ili vodu... A kada me pozovu, vozim šleper, širom bivše zemlje. Naravno, kada mi redovne obaveze na radnom mestu to dozvole.

     Moj majstor A. se nikada nije reklamirao - sve poslove dobijao je zahvaljujući preporuci. Te tako, ukoliko ste u Beogradu i ukoliko vam treba dobar majstor za sve sitne popravke i krupnije radove u kući, od struje, preko vodovoda i kanalizacije, do razbijanja pločica u starom kupatilu i postavljanja novih, toplo vam preporučujem njegove usluge. Kontakt možete dobiti u privatnoj poruci. 

2 коментара

  1. I mnogi drugi imaju stanove, ali ih ulože u kola, provode, rasipanja ...ovo je njima namenjeno, veruj, a ne onima koji žive u svom stanu, imaju platu, bar nekakvu , i bore se da prežive.

    ОдговориИзбриши

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.