Majka nije nepotrošna ''roba''

 Ako mislite da su vaše majke nepotrošna "roba" i da će vam večno trajati, uz povremene generalke na ovoj ili onoj klinici, s mestimičnim krpljenjima i ušivanjima tu i tamo... grdno se varate.




Ako ste odrasli u uverenju da su vaše majke jedino stvorene za to da budu vaš servis, sluga i povremeno rob, koji bez gunđanja i žalbi stoički ispunjava svaku vašu želju i željicu i svaki hir... opet se varate.
Ako smatrate da vaše majke nemaju sopstvene, male i malo veće želje i željice, dakle i neke koje nisu vezane samo za vas i vaše želje i željice koje moraju da ispunjavaju i kada ne znaju kud će i šta će... jao, kako se samo varate.
Ako živite u skladu s tim da "samo meni bude dobro i potaman" i da vaše majke i ne postoje zarad nečeg drugog i da je njihovo prirodno stanje da služe sve vas po kući, da vam donesu, prinesu, odnesu... da operu, ispeglaju, skuvaju,da idu u male kupovine i one velike od kojih im pucaju kičme i kolena, da vam kupuju, šiju, prekrajaju,da vas ispraćaju i dočekuju, da ne ležu dok se ne vratite iz izlaska, da vas čekaju i da vam praštaju... i da od života nemaju baš ništa osim toga da služe vas, neko mora da vam kaže da se i koliko se varate.
Mora da vam neko kaže da majka nije mašina čiji će motor, kad pregori, čika majstor uspešno zameniti novim.
Mora neko da vam objasni kako stoje stvari, jer... jednoga dana motor svake majke će zaribati. I posle nekoliko krpljenja, više mu neće biti leka.
Pa čak i da vam nije toliko stalo do toga da ona što duže traje zarad nje same i bez ikakvih popravki, ako i previđate njen sve teži hod i sve teže uzdahe i sve veće jauke... budite malo više sebični, nego što ste sada dok je gledate kako kleca pod teretom čija težina može da bude prepolovljena samo da vi niste toliko sebični.
Budite sebični stoga što će vam ta ista majka tek trebati. Pa poneki njen teret ipak podelite sa njom.

Нема коментара

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.