Što ne volim ove radoznale... pa još sve što rade preko veze



     Ja ti nisam od onih radoznalih ljudi, koji sve pitaju i sve vole da znaju. Ja samo slušam ono što mi se kaže i kolko oće da mi se kaže. Što neće, neće... dok neće. A ponekad i kad nešto želi da zadrži, pa ti ispriča sve nešto na pola i sve kao rekao a u stvari nije rekao, e, onda se zaboravi pa kad prođe neko vreme, on ti ispriča i ono što je želeo da sakrije i pravu istinu o onome što te je slagao i tek onda ti sve postane jasno. Ko dan i ko bistrom vodom da je oprano. Ko kad je bilo, al se činilo da nije tako bilo.



     Ja ne navaljujem da mi se priča, niti me zanima da mi se priča i da sad, ja, znam o tebi ono što me ne zanima i što nikoga ne bi trebalo da zanima. Ima ljudi koje sve interesuju, sve te ispropitaju i sve o tebi oće da znaju i o tome u tvojoj kući šta se sve i kad i kako dešava. Takvi najčešće o sebi nikad ne govore ama baš ništa. Ni da li jedu beli ili crni hleb, ni šta kuvaju i šta su jutros na pijaci našli jefitno, ni imaju li para ni nemaju li, ni ko su im prijatelji, sa kim se druže, ko ih je naljutio, rastužio, razočarao. Al od tebe traže bezmalo adresu i broj lične karte da im daš za svakoga kog ti vide u kući - i ko je i šta je i odakle je, a najvažnije, gde radi. Pa ti mora , crna, da kriješ i praviš se da ne znaš baš tačno gde i kako, al tamo negde, pa sve nešto mora zaobikaljaš.

    Jer, ne dao ti bog da mu nešto treba, a da zna da tvoj neko radi baš tu ili da je pomenuo da zna nekog ko radi tuitu - na glavu, bre, ima da ti se popne, ie tebi i njemu, da kuka, traži, moli. A može on to i sam, samo mu se dupe ne pomera, da mrdne i da ode i, ako treba i koji minut da sačeka. Mnogo je bolje da maltretira druge, ko da drugi nemaju svoje obaveze i ko da je njihovo vreme za džabe.

     Ono, jes, tuđe vreme je za džabe. Ko i sve ostalo. Ako si neosetljiv, pa sve očekuješ da ti neko završi, a ti da sediš.

     Ko bre, na današnji dan, ko to još oće nekome nešto da uradi za badava? Ima da stojiš u redu i da dreždiš i da pucaš od muke kako uvode one sa strane i kako oni izlaze otud nasmejani, a tebe, ko te šljivi. Ali taj nije ušo tamo za dž. i nije taj sa njim njega vodao za dž. i nije ga njega taj što ga primio preko reda dok ispred vrata narod psuje, nije ti ni on njega primio za dž.

     Odem, tako, kod prijateljice, doktorke, ona, kao slučajno, otvara vrata ormarića u kojem drži kafe, bombonjere i ostale - darove. Shvatim ti ja poruku, pa od tad, ni u ordinaciju praznih ruku ne idem. Ako sam kući odnosila, i ono što sam za prijateljsku uslugu namenila. Od tad mi vise ne otvara ormarić ispred nosa. Jedino mi se žali kad joj uđe neko praznih ruku, veli, šta ti je narod, vidi, došla bez ništa.

     A da ti ne pričam, ovo, po raznim šalterima kad se maješ, pa taman kad misliš da si stigo na red, oni ti namaknu ono - pauza. Ja nisam jeo odjutros, odbruse preko stakla ako se neko buni, iako oni neki što se tu vrzmaju od rane zore kažu da je već bio i na pauzi za kafu i za doručak. Al šta ćeš mu, njegova je poslednja.

     Misliš da je  tamo gde ti turaju one papiriće s rednim brojevima mnogo bolje? Jes,  ko da on ne može da primi preko reda kad mu se ćefne i ko mu se ćefne. Pa, sam pritiska ono dugme za sledećeg - primi jednog po redu, pa jednog preko reda, i tako...  Nije ti Srbin ako ne izigra svaki red, pa to ti je.

     I tako, ja samo da ti se požalim na ove, bre, radoznale, ajd što su radoznali preko svake mere, nego bre, dosadiše mi više sa tim njihovim - e, ti imaš onoga, onamo, vamo, tamo, ajd pozovi ga da mi završi ovo-ono...

    Nego, ja se raspričah, ko navijena, šta ima novo kod tebe? Šta kuvaš danas, ja se još motam po kući, ni leba još kupila nisam, treba da idem da vadim uverenja za ličnu kartu. Jeli, imaš li nekoga u SUP-u?

Nada Djurovic дели ово преко Google+

пре 1 године  -  Дели се приватно
 
 
 · 
Одговори
 
Odlično, nasmeja me na kraju.
 
pa je, Rale, jal tako jel nije takoj
 
Ja napisala komentar, a on nest'o... Rekoh da nemam nikog u SUP-u, al' bi mogla skuvati supu, nešto kašikom da se izede...
 
bolje ti da malko bistriš one svetske sentence, supu si umejem i sama svarim
 
Sjajno ! I koja sličnost u razmišljanju ,sad ih pomenut u svom pisanju ! Neverovatno ali dobra potvrad u odgovoru na pitanje ,,Postoje li internet prijateljstva ,,
 
sve si znas, još od'mno

6 коментара

  1. Sjajno ! I koja sličnost u razmišljanju ,sad ih pomenut u svom pisanju ! Neverovatno ali dobra potvrad u odgovoru na pitanje ,,Postoje li internet prijateljstva ,,

    ОдговориИзбриши
  2. Ja napisala komentar, a on nest'o... Rekoh da nemam nikog u SUP-u, al' bi mogla skuvati supu, nešto kašikom da se izede...

    ОдговориИзбриши

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.