Prvo pomislih, ovaj je ko oktopod, al nije - deka(n) ima devet plata

Može li normalan čovek sebi da dozvoli tu sramotu da ima devet vrsta primanja, sve društvenog karaktera, da ne kažem iz državnog izvora i skoro svako umnogome veće od prosečne plate? Ja tvrdim, sigurna sam, da sa takvom osobom nešto nije u redu- makar mu nedostaje ona sitnica koja se naziva čašću ili moralom, al' opet, nije on  najveći krivac, već oni koji su mu to dozvolili!!





     Čitam, pa se čudim i sve mislim da, ovako poluprobuđena, vidim sve duplo. A i da je duplo manje nego što jeste, opet je previše, pa se onda pitam, u koliko bogatoj državi to ja živim, i koliko to njoj manjka obrazovanih kadrova, kad jedan jadničak mora da se pati na devet radnih mesta, na kojima mukotrpno zarađuje- ups, prima, da ih je baš zaradio, u to ne bih smela da se kladim, čak devet plata!!!

    EEEEEEEEEEEJ, devet plata, osam mu lebova prokletih što ih otima ovolikim ljudima bez parčeta leba, jednog jedinog!!!


Ukupno 704.647,40 dinara svakog meseca prima :
- 72.920,33 dinara prima za funkciju predsednika Privrednog saveta
- 113.960,58 dinara prima kao dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu
- 21.094,00 dinara prima za naučnoistraživački rad na Pravnom fakultetu u Novom Sadu
- 9.488,50 dinara prima za naučnoistraživački rad na Pravnom fakultetu u Novom Sadu
- 195.443,83 dinara prima kao redovni profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu
- 62.158,33 dinara prima na Pravnom fakultetu u Beogradu, redovni profesor sa 1/3 radnog vremena
- 6.000,00 dinara mu je plaćeno za nastavne aktivnosti na Pravnom fakultetu u Novom Sadu
- 221.969,83 dinara dobija za naučnoistraživački rad na Pravnom fakultetu u Novom Sadu
- 1.612,00 dinara dobija kao naknadu za prevoz

*ovolika mesečna primanja Ranko Keča, dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu, ima od 1. januara 2011. godine

objavljeno je jutros ovde



     Hoće li se, posle objavljivanja ove skandalozne i sramotne informacije, nešto promeniti? Verujem da neće. Pisalo se o oktopodima današnjice i do sada, pa novine nikada ne objaviše kako je taj-i-taj ostao BAR bez jednog ili dva ili tri ili pola bar, primanja, iz niza onih sedam-osam-deset, kojima ga ova država, ovo duštvo, ovaj narod, nagrađuju za nesebično pregalaštvo da nas ubedi kako je sve te pare zaslužio i kako njegov dan ne traje samo 24 sati, ko naš, nego se njegovo radno vreme i radni i ceo ostali dan mere nekim vanvremenskim aršinima koji za smrtnike ne važe. I da oni, uostalom, imaju ,ne samo po dve ruke i dve noge, ko sav normana svet, nego su, u stvari,oktopodi.
     Onda malo proguglam, da proverim nije li, možda, u međuvremenu pronađen i čovekoliki oktpod, kad tamo , piše

 -Oktopod bi, ako uzmemo u obzir njegovo ime, koje je dobio prema broju pipaka, trebalo da ima osam pipaka. Svi ih zamišljamo kao na crtanim filmovima: bledo-rozikaste boje, sa pomenutih osam pipaka. Međutim, oktopode je moguće naći u najrazličitijim veličinama, bojama i, još bolje, sa različitim brojem pipaka.



Japan je poznat po najneverovatnijim otkrićima i naprednoj tehnologiji. Međutim, ovaj put ga je proslavio oktopod koji ima 96 pipaka! Težak je oko 3,3 kilograma, a dužine je 90cm. Ima osam velikih pipaka, koje imaju i svi drugi oktopodi, ali za razliku od njih, on ima još dodatnih osamdeset i osam malih pipaka koji su izrasli iz osnovih osam. Još uvek ne postoji naučno objašnjenje na koji način je nastao oktopod sa ovako velikim brojem pipaka. Pretpostavlja se da je u pitanju mutacija ili povreda, koja je uzrokovala poremećaje u regenerativnim procesima ove životinje.


     Te mi sad nije jasno, nije li ovaj Keča, u stvari, mutirani japanski oktopod, a da mi to ne znamo? I neće li on sada, ako to jeste, mislim, taj, mutirani, neće li on sada nastaviti da iznalazi nove  plate, za svaki od onih 96 pipaka, ne dao Bog?!


     Na stranu to, što je on , kao i svakoga jutra, pretpostavljam, prošao svojom ulicom, gde su mu komšije koji preživljavaju s primanjima nižim od njegovoj najnižeg honorara, uredno i s poštovanjem koji takva "glava" zaslužuje, nazvale dobro jutro, što će mu se na poslu saradnici javiti sa istim takvim po... ako ne i strahopoštovanjem, što će mu to, dobro jutro i dobar dan, uredno ili srdačno i kako god, i svaki naredni dan reći svi oni koji ga budu sreli. Isto kao i juče i prekjuče. Pre objavljivanja sramotne istine.
     Da smo neka zemlja, a ne ova koja je potonula daleko više nego što smo mi toga svesni, da smo neko društvo, a ne ovo u kojem su pogaženi svi moralni principi,, da smo.... neki, ovom čoveku više niko , nikada, sve dok je živ, ne bi smeo ni poželeo da nazove dobardan!

    Baš kao što, da smo ta zemlja kakva nismo, ni ovo ne bi smelo da se desi. A dešava se.

SRAMOTA!!!!!



2 коментара

  1. Jadničak, kako tako malo za prevoz, pa mesečna nadoknada za busplus u Beogradu je veća, a on kao beogradski profesor čak i sa nepunim radnim vremenom, mora da koristi javni prevoz, da se gura, da udiše smradove, da se spašava da ne padne kad voilo naglo zakoči.
    Nešto mi ga mnogo žao.
    Ko zna kakve brige njega muče, jadan čovek, pa nije sve u novcu, ima nešto i u zlatnim polugama.

    ОдговориИзбриши

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.