TRI TENORA PEVAJU SUTRA U NIŠU

...  a ja ovoga puta da kažem koju reč o dvojici njih, koje znam

     I poslednja karta je prodata za sutrašnji  Koncert tri tenora, u Narodnom pozorištu , kojim se zatvaraju ovogodišnje Niške muzičke svečanosti. Marko Milanović, Bojan Veličković i Žak Radinson, pod dirigentskom palicom Dejana Savića, izvešće arije iz najpopularnijih opera.


      Marko Milanović je onaj mladić koji je osvojio stručni žiri, jednako kao i srca širokog gledališta, učešćem u lanjskom serijalu Ja iimam talenat.    Sećate se, njemu je jedan Ivan Tasovac rekao   da je u par minuta  za opersku muziku u Srbiji učinio mnogo više nego neki koji se čitav život bave time. Podizao je na noge i žiri i publiku , a medju narodom, na ulici, u prodavnici, u čekaonicama, pominjan je kao  - onaj lep pravnik što divno peva i divno je dete.


       U medjuvremenu, Marko je položio taj jedan ispit, zaostao mu   zbog silnih obaveza koje je imao pevajući , što kao član hora, što kao član Vokalnog sastava Konstantin, što kao učenik operskog pevanja... što pevajući u zemlji, što u inostranstvu ... što na horskim takmičenjima, što na festivalima, po celom svetu.







 Danas je već advokatski pripravnik u kancelariji jedne divne dame, o kojoj tek sledi pisanje na mom blogu .






     Uživa u pravničkim poslovima jednako kao i kada peva  ,putuje po malo kada stigne, i dallje usavršava svoj glas ,neki dan je uživao u Bečkoj operi. A ja sam sigurna da će jednoga dana zapevati i na njenoj pozornici.
     I , kao svaki mlad čovek, uživa u životu. Uspešan i popularan.

     Njegov prijatelj i kolega, ali sa onim "papirom" kao dokazom o  visokom muzičkom obrazovanju, Bojan Veličković, Beogradjanin iz Lebana, izuzetan je mlad umetnik i pedagog. U muzičkim krugovima već je poznat kao profesor u Srednjoj muzičkoj školi u Valjevu, čiji  učenici osvajaju prestižne nagrade  i  medjunarodne konkurse  i upisuju fakultete u inostranstvu.



 




  Ovaj višestrani umetnik , koji uz  sve obaveze peva i sa bendom,  već je tata jednog divnog dečaka i uskoro očekuje prinovu. Nema vremena za putovanja kao Marko, budući da je trenutno posvećen podizanju porodice i jedne kuće dovoljno prostrane za sve njih.

     Obojica ovih mladih divnih ljudi primer su onog dela mlade generacije koja je i u vremenima teškim za čitavu naciju , našla svoj put ka uspehu. Ili jesi ili nisi, mogla bi da bude deviza njihovog nastajanja i daljeg razvoja, budući da ih na tom trnovitom putu do uspeha guraju samo njihov trud i napor, a vuku volja, ambicija i želja za napredovanjem.


a kako je bilo, možete videti ovde

1 коментар

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.