Uklanjanje krpelja - najbrže, najlakše, najefikasnije


Mogla sam ovo da objavim i kao status na Fejsbuku, ali nisam stoga što će ga na blogu pročitati daleko veći broj ljudi, koji na Gugl pretraživaču stalno pretražuju "recepte" za otklanjanje svojih tegoba.


 Ovaj "recept" je moj otac sinoć primenio na sebi, a saznao je, odnosno video da tako odavno čine komšije iz našeg sela da bi se očistili od krpelja:

 
 - uzeti parčence sapuna, bilo kojeg i dobro ga nakvasiti vodom
- prelaziti tim sapunčetom preko mesta gde se zakopava krpelj i nežno trljati sve dok ne počne da izlazi
- ponekad, ukoliko je ušao dublje, ovaj proces traje i do desetak minuta, ako je pliće krpelj počne da izlazi i za minut-dva
- tokom trljanja sapuno stvara se pena, naravno, i verovatno onaj njen deo koji prodire kroz kožu i rupicu koju je napravio krpelj, uslovljava da on počne da izlazi 

Svaki boravak u prirodi podrazumeva opasnost od krpelja, a kada jednom proverite efikasnost ovog načina njegovog uklanjanja, verujem da ćete sa daleko manje straha uživatin u njenim lepotama. Dovoljno je samo po povratku kući dobro pregledati čitavo telo, kako krpelj ne bi otišao preduboko.

U tekstu koji možete pročitati ovde  je snimak o uklanjanju krpelja uljem mente, koji je pregledan skoro 300.000 puta, kao i upozorenje i objašnjenje lekara zašto se ova metoda ne preporučuje. Krpelj koji je sinoć izvadio moj otac bio je živ pa pretpostavljam da ova opasnost ne postoji, ali nije zgoreg napomeniti da sve što činimo mimo lekarske ordinacije, radimo na svoju odgovornost. Od onih koji primenjuju ovu metodu saznala sam da niko nikada nije imao probleme.

Нема коментара

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.

Follow by Email