Fejsbuk provodadžiluk na blogu

     Da me pitate kako je počelo naše Fejsbuk prijateljstvo, ne bih znala da vam kažem. Znam jedino da se "znamo" najmanje godinu dana, a najviše- paaaa, možda i dve godine.
     Iz onoga što mi je pričao o sebi, uvek kulturan i fin, zaključila sam da je sličnih godina kao moj otac, da uživa u svojoj slobodici negde u  hrvatskom selu blizu Vukovara,  gde se vratio pošto je penziju zaradio u tuđini. Gde je decu izveo na put.("nisam nikada volio kada sam napustio tada zvanu Jugoslaviju i uvjek sam molio Boga da mi omogući da se mogu vratiti i hvala mu uspio sam").



     Pričao mi je da priželjkuje, a pomalo i traži, neku finu gospođu sa kojom bi našao zajednički jezik i proveo pozne godine života, koje znaju da budu teške kada je čovek sam (" u mirovini sam, napravio sam sebi kuću i sada imam još posla po dvorištu, sređivati i tako, dobrog sam zdravlja i super sam i nemam problema, samo moram još naći drugu polovicu").


Na pitanje, ima li kandidatkinja, govorio je - ima, ali sam iznenađen kako se ponašaju ove žene, ne volim se zaletiti pa da imam problema, volim miran život, malo koja od nji da ne pije, puši, nevjerojatno, ja ne pijem, ne pušim, jednostavno volim miran i lijep život.Moram biti iskren. nime briga koje je nacionalnosti ili vjere, samo da je dobra i normalna, ne tražim da me više voli ili poštuje nego ja nju, volim žene, kada je moja sve ćinim da je sretna i ne interesiraju me druge, ali na žalost mnoge ne znaju to da cijene.


     Ne znam kako se desila poduža pauza u našem pozdravljanju na Fejsbuku, s lepim željama za laku noć ili prijatan dan, a onda se javio juče.

"Nikad nije kasno da se pozdravimo, pošto čitam vaša pisma i objave, pa mislim da bi bilo lijepo da vas pozdravim i pitam kako ste, nadam se da nemate ništo protiv ako se javim po koji put, lijep pozdrav i sve najbolje."


     I dalje je, kaže, sam. Nema ništa novo, veli, " još uvjek tražim curicu".


Valjda će se pojaviti neka fina teta, pokušavam da ga razveselim .


- I ja se nadam , al zalud, većinom piju, puše, saćuvaj bože a ja to ništo ne trošim,ja ne tražim ništo posebno, samo da je dobra,ne mora ništo imati.


     Ne, nije da nije pokušavao, traži on, kominicira, ali sve je to, veli, teško i sve je teže, jer, ovde su vremena teška, narod suočen s toliko muka,pa svi imaju probleme i traže neka rešenja, prihvataju i ono što im ne priliči.

    Kako zamišlja onu koju bi oženio?

    - Kako ?Ljepota nije toliko važna izvana,neka ima u duši ljepotu i dobrotu.U stvari što hoću, pošto nemam nikoga ovdje, tražim da je malo mlađa da ja nju ne moram zakopat. Ja imam 70, ali sam u dobroj kondiciji,tako da mi se i mlade nude od 35 godina, najozbiljnije, ali nisam baš poletan za njima.



     Obećah čika L. da ću njegovu priču staviti u blog. Pa, ako se javi neka fina gospođa malo mlađa od 70 godina, dobrodržeća, zdrava, da ne mora on nju da sahranjuje, koja ne pije i ne puši, voli miran život lišen stresova i sekiracija i borbe za puko preživljavanje, ako ima volju da poštuje svog muža i da sa njim deli zlatne godine života, nek nam se javi.
     Biće dočekana raširenih ruku.


Fejsbuk provodadžiluk na blogu
     Da me pitate kako je počelo naše Fejsbuk prijateljstvo, ne bih znala da vam kažem. Znam jedino da se "znamo" najmanje godinu dana, a najviše- paaaa, možda i dve godine.      Iz onoga što mi je pričao o sebi, uvek kulturan i fin, zaključila sam da je sl...
 
 · 
Одговори

Ti si originalna :) Uvek me iznenadiš svojim postom, ovaj je ipak više od iznenadjenja :) Da poželim da uspeš i u ovome ;)

lijepo :-) Želim mu da nađe što traži.

4 коментара

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.