KAKO SU NEKE ŽENE 8. MARTA POSTALE RAVNOPRAVNIJE OD DRUGIH

     Direktorke i šefice, njih 38, u Javnom komunalnom preduzeću Medijana u Nišu za 8.mart su dobile po 6.000 dinara, duplo više nego ostale žene, 177  ih je , zaposlene u istoj firmi.

     Direktor Medijane ovakvu sprdačinu sa obeležavanjem dana koji se vezuje za borbu žena, izmedju ostalog, i za ravnopravnost, objašnjava visokim obrazovanjem i odgovornijim poslovima koje dotične dame obavljaju.



      Diploma i odgovornost im , dakle, daju pravo da u izborenoj ženskoj raznopravnosti ( koja podrazumeva da na poslu  rmbaju barabar sa muškarcima, a onda u rodjenim kućama i više od rodjenih muževa, kao  kuvarice, čistačice, spremačice ..  )  budu duplo ravnopravnije jedino  od ostalih pripadnica istog pola , sa kojima zajedno, iako ne pod istim krovom, zaradjuju hleb.

  -   Nema objektivnog i razumnog opravdanja da se jedna kategorija zaposlenih privileguje na osnovu obrazovanja i/ili pravnog statusa kod poslodavca u odnosu na druge, kada je u pitanju poklon koji se dodeljuje za 8. mart ili bilo koji drugi praznik - piše u saopštenju Kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Nevenke Petrušić - uz objašnjenje da je nemoguće pokrenuti postupak protiv odgovornih za ovakav skandal, dok se neka od diskriminisanih žena ne obrati pritužbom.


     KLARA CETKIN se sigurno prevrće u grobu.

     

2 коментара

  1. Само још један доказ више, да сви празници произашли из комунистичке традиције (Клара Цеткин, Јеврејка, је то и била) немају никакву сврху... Не знам зашто у Србији се уопште слави тај "дискриминаторски празник", који нема упоришта у нашој српској (монархистичкој) традицији.

    ОдговориИзбриши
  2. Ako je neka vajda od ove krize, to je u sve manjem broju proslava ovog praznika, na kojima se inače lepše provode muškarci nego žene.

    ОдговориИзбриши

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.