ZAŠTO (VIŠE) NEĆU DA KUPUJEM HLEB U MAXIJU

     Nema ništa protiv Maxija, odmah mora da kažem. Retko kupujem kod njih jer ih nemam  u komšiluku, koji je , inače, jako dobro, čak perfektno organizovan po pitanju snabdevanja. A da idem dalje , samo zbog njih, stvarno bi bila čista glupost.

     Danas svratih, jer sam bila u prolazu. Imaju neke zanimljive vrste hleba, recimo, kakvih na drugim mestima nema.

     Bolje da nisam. Smučilo mi se, kada sam videla čoveka koji je, od jedno dvadeset pet bageta ,dodirnuo, više ili manje  sve , pa se udaljio do nekih drugih hlebova... pa se vratio, opet propipao bar polovinu, da bi na kraju izabrao dva.

     Već sam  uzela hleb i nije bilo fer da ga vraćam, mada ga nisam rukama dodirivala osim kroz papirnu kesu. Ali, sigurna sam da u Maxiju nikada više neću kupiti hleb.

    Ono, nisu prodavci krivi, neće valjda sad staviti dežurnog, koji će sprečavati nekulturne kupce da 'vataju lebove golim rukama, pomislih najpre. A onda se setih da ovaj problem i nije tako teško rešiti - najpre da kažem, Idea me nervira zbog onoliko škrtarenja na kesama i, uopšte, nemam neke velike reči pohvale za njih, ali, ruku na srce, oni su problem s hlebom rešili, čini mi se na pravi način. U njihovim marketima hleb je  u stalažama iza gondole s pecivom i mora da vas usluži prodavac. Pristup kupcima, bez obzira na stanje čistoće njihovih ruku, zabranjen.


     Nisam ja, jedan sporadičan i nimalo potrošaki raspoložen kupac u objektima Maxija , nimalo važna. Ali, ako drže do svojih kupaca, do onih od  kojih žive, valjalo bi da se pobrinu oko jedne tako važne stvari kao što je higijenska ispravnost hleba.

     Možda će, sada , pomisliti neko da pravim galamu zbog toga što većina muškaraca, dokazano je, ne pere ruke posle izlaska iz WC-a.Bili bi u pravu, da za ovu priču nemam verodostojniji argument - dotičnu osobu, gospodinom ga nikako ne bih mogla nazvati, koja je opipavala bagete u Maxiju, zapazila sam još pre ulaska u market. I to zbog toga što je rukom , dakle bez maramice, izduvao nos ispred samih ulaznih vrata. Ne treba ni da vam objašnjavam, onda, zašto mi  se  zgadio sav hleb u Maxiju, danas oko podne.    

Follow by Email