Naša najlepša Srbija, Donji Prisjan i dodela nagrada u Palati Srbija

Sećate li se da prošlog juna  rodno mi selo Donji Prisjan danima nije silazilo sa novinskih stubaca i TV ekrana, zahvaljujući tome što je moja fotografija polja podno Suve planine, koje kao da gori pod Sunčevim zracima, proglašena za najbolju u prvoj nedelji konkursa Naša najlepša Srbija? Podsetiću vas, za svaki slučaj - o tome sam pisala ovde.



Pobednik ovog konkursa je Dragana Macura, čija je fotografija ''Gastronomski suton na Perućcu'' 





dobila najveći broj sviđanja na profilu Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, koji je pokrenuo ovaj konkurs u cilju promocije jedinstvene lepote, običaja i nasleđa Srbije. Krajem prošle nedelje predsednik Vučić je na svečanosti u Palati Srbija, gde je otvorena izložba najlepših fotografija Srbije, uručio pobedničku nagradu Dragani Macura, kao i ostalim autorima fotografija nedelje.







Ističući da svaka od naših fotografija slavi lepotu Srbije, predsednik Vučić je naglasio da je, u eri socijalnih mreža koje se neretko koriste za negativan odnos i kritiku svega, naša obaveza da čuvamo zemlju i da volimo i negujemo njene lepote. On je takođe zamolio građane Srbije da u ovim vremenima smutnje, svetskih sukoba i geopolitičkih problema nastave da čuvaju i vole našu Srbiju i da je guraju napred. "Da pokušamo da uradimo sve kako bismo imali još ovakvih fotografija, da imamo zadovoljnije ljude i mnogo više dece", poručio je predsednik Vučić.


 
Priča o lepotama Srbije prešla je i van granica Srbije: zahvaljujući mojoj koleginici Rozalini Evdokimovoj, novinari i čitaoci sajta Saveza novinara Bugarske u prilici su da se upoznaju sa celokupnom akcijom i završnom manifestacijom, ovde.

U vreme proglašenja pobednika ''prvog kruga'' konkursa Naša najlepša Srbija koji već doprinosi tome da upoznajemo i otkrivamo mnoge do juče nam nepoznate lepote svoje zemlje, uveliko traje i njegov nastavak: na redu su najlepša domaćinstva Srbije. Fotografije možete slati na adresu najlepsedomacinstvo@predsednik.rs .

"Domaćinstvo je osnova svega, porodice, snage i života. To je mesto sigurnosti, ono se voli i čuva, na njemu se radi, o njemu se brine, tu se okuplja", kaže Aleksandar Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.


Autorku pobedničke fotografije, Draganu Macura, zamolila sam za kratku izjavu:




Нема коментара

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.