tag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post5357172668762457569..comments2024-02-03T21:58:25.440+01:00Comments on NEGOSLAVA'S blog: DVA RECEPTA ZA NEPOGREŠIVO DOBAR PREBRANAC - GRAVČE NA TAVČENegoslavahttp://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-74140554216728787092023-01-15T14:23:29.348+01:002023-01-15T14:23:29.348+01:00Upravo tako.. Kinezi i Azijati općenito koriste to...Upravo tako.. Kinezi i Azijati općenito koriste to kao tzv. peti okus i tamo je u širokoj upotrebi i u velikim količinama.. Daje to istina onda bi tamo ljudi puno masovnije oboljevali od raka a epidemiološki nema nikakve razlike između npr. Evrope i Azije ili Amerike.. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-7175836359141096012017-01-06T11:53:19.214+01:002017-01-06T11:53:19.214+01:00Ne. Piše da nije mnogo ni 1.5 kg luka na 300gr pas...Ne. Piše da nije mnogo ni 1.5 kg luka na 300gr pasulja. Umesto da Vas ubeđujem, kopiraću komentar sa Fb: <br />Natalija Antovski Po osnovnom receptu pravim od kada sam pocela da kuvam! Identicno kao ti... luka 5 puta vise od pasulja i dosta ulja i aleve paprike....nikada nije omanuo. Nista ne stavljam od povrća i začina sem soli, aleve i lista lovora...VRH!!!<br /><br /><br />Dakle, može i manje luka, i duplo i više nego duplo manje, ali Vam predlažem da probate i ovako.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-48435333326504792152017-01-05T08:53:40.655+01:002017-01-05T08:53:40.655+01:00Ja nisam neka kuvarica, ali mi 2 kg luka na 300 gr...Ja nisam neka kuvarica, ali mi 2 kg luka na 300 gr pasulja ne deluje kao dobra razmera. Da li je to tako u ovom receptu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-65640273384044042652016-10-09T20:40:35.733+02:002016-10-09T20:40:35.733+02:00Ne postoji ni jedan jedini dokaz, ni jedno jedino ...Ne postoji ni jedan jedini dokaz, ni jedno jedino istrazivanje da ovo potvrdi. Uostalom MNG je prirodni sastojak npr. paradajza. U pitanju je natrijumova so glutamicne kiseline, koja je jedna od aminokiselina i kao takva je jedno od najznacajnijih jedinjenja za zivot, kao osnovna gradivna jedinica proteina...Simetshttps://www.blogger.com/profile/01051768846339514082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-29632044893153403432016-04-01T01:21:52.140+02:002016-04-01T01:21:52.140+02:00Jojj... A vazduh koji da koristimo?? Jojj... A vazduh koji da koristimo?? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-37281145815075881382016-01-05T14:14:47.892+01:002016-01-05T14:14:47.892+01:00takav i jeste, slatka :)takav i jeste, slatka :)Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-88159210849081820082016-01-05T08:13:14.271+01:002016-01-05T08:13:14.271+01:00Spremam i ja Nego prebranac godinama i nema kome s...Spremam i ja Nego prebranac godinama i nema kome se ne svidja ali volim da poglefam i druge recepte i da nesto promenim ako mi se ucini dobro.Ovaj tvoj prvi,tradicionalni revcept je najslicniji mom i ovog puta ostajem pri tom receptu.Spremam ga u tavcetu i na masti i dodajem tucanu crvenu ljutkastu papriku iz naseg kraja.Moram samo da pazim da mi ne bude previse suv.Ovaj tvoj i na slici izgleda tako primamljivo i ukudno 👌Renesansahttps://www.blogger.com/profile/04981609319424430067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-4975764208165754802015-12-20T21:44:51.020+01:002015-12-20T21:44:51.020+01:00čestitam i hvala Vam, pre svega na poverenju, a i ...čestitam i hvala Vam, pre svega na poverenju, a i na lepim rečimaNegoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-52548529266809944312015-12-19T20:46:36.880+01:002015-12-19T20:46:36.880+01:00 Štete nema,prvi put pravim prebranac i ispalo je ... Štete nema,prvi put pravim prebranac i ispalo je sasvim dobro,sledeći put će još bolje. Recept je odličan,sve pohvale.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-27074567170031993822015-12-18T19:40:19.397+01:002015-12-18T19:40:19.397+01:00Nudim ovakav dogovor: ukoliko ste nezadovoljni, ja...Nudim ovakav dogovor: ukoliko ste nezadovoljni, ja nadoknađujem štetu ;) Može?Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-13956291800368140542015-12-18T15:45:02.221+01:002015-12-18T15:45:02.221+01:00Prvi put pravim prebranac,od svih recepata na netu...Prvi put pravim prebranac,od svih recepata na netu izabrala sam Vaš...pa ako ispadne loše Vas ću i da krivim. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-67377695671298908982015-01-04T12:39:01.004+01:002015-01-04T12:39:01.004+01:00Hvala. Pretpostavljam štste hteli da kažete, ali b...Hvala. Pretpostavljam štste hteli da kažete, ali bih Vam bila zahvalna da svoj stav obrazložite zbog onih koji ne vode mnogo računa o ...slaganju namirnica, kombinaciji proteina itd.<br />I naravno, pošto govorite o primedbama u množini, lepo bi bilo da kažete još koju.<br />Uz jednu važni napomenu- reč je o tradicionalno srpsko-makedonskom receptu i o jelu koje, ma koliko bilo... naporno, nije na meniju svakodnevno. Sprema se o slavama i za Badnje veče i možda još koji put tokom zime. Pa u tom smislu i ne može biti neki golemi atakj za organizam. Da jeste atak, ne bi se toliko dugo zadržao u narodu.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-77111567685485829872015-01-04T12:32:03.255+01:002015-01-04T12:32:03.255+01:00PRIDMEDBI IMA, POSEBNO NA DRUGI RECEPT. SAMPINJONI...PRIDMEDBI IMA, POSEBNO NA DRUGI RECEPT. SAMPINJONI I PASULJ AQPSOLUTNO NE IDU ZAJEDNO.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-86435422905877794432014-04-09T16:40:46.849+02:002014-04-09T16:40:46.849+02:00Bravo, baš mi je drago.Bravo, baš mi je drago.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-37144371672741296902014-04-09T15:59:56.210+02:002014-04-09T15:59:56.210+02:00Negoslava,
nisam volela da jedem pasulj do danas, ...Negoslava,<br />nisam volela da jedem pasulj do danas, kada sam ga spremila na Vaš način.<br />Veliko Vam hvala na istom.<br />Pozdrav.<br /><br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06227308766367187561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-47052712014388266162014-01-06T18:58:12.568+01:002014-01-06T18:58:12.568+01:00Draga, uzvraćam najlepšim čestitkama i željama koj...Draga, uzvraćam najlepšim čestitkama i željama koje već znaš. Hvala ti na dosadašnjem lepom druženju, idemo dalje.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-3165578906390289582014-01-06T11:06:38.261+01:002014-01-06T11:06:38.261+01:00Obožavam tako spremljen prebranac.
No, moja ćerka ...Obožavam tako spremljen prebranac.<br />No, moja ćerka ne voli luk, pa više voli tzv. tučeni pasulj, sve se ispasira, pa i luk, tako ga u poslednje vreme spremam, tako ga sprema i moja mama. Isto se zapeče u rerni, isto se pripremi luk sa dosta aleve paprike.<br />Prijatno i srećno Badnje veče.Nena3110https://www.blogger.com/profile/10584518112218149403noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-2985144635633982512014-01-05T19:37:30.080+01:002014-01-05T19:37:30.080+01:00Najbolji je onaj beli, tetovac, ali nećeš pogrešit...Najbolji je onaj beli, tetovac, ali nećeš pogrešiti koji god da uzmeš, samo ne onaj ljubičasti ili bilo koji iz konzerve. I srećno, pa javi...Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-19192831785816567142014-01-05T13:27:01.697+01:002014-01-05T13:27:01.697+01:00da li mi mozete reci koju vrstu pasulja da kupim.....da li mi mozete reci koju vrstu pasulja da kupim...pokusacu sutra prvi put da ga napravim.Unapred zahvalanAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08239063679882017707noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-36857576007611564062013-12-25T21:10:47.648+01:002013-12-25T21:10:47.648+01:00Može, bilo koji suvi začin. A i ne mora.Može, bilo koji suvi začin. A i ne mora.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-15136812851434776772013-12-25T20:55:05.995+01:002013-12-25T20:55:05.995+01:00a jel moze zacin c ne koristim vegetua jel moze zacin c ne koristim vegetupaljukanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-70046918244643115152013-12-14T10:41:47.579+01:002013-12-14T10:41:47.579+01:00Otpozdrav, Aleksandre, malo zakasneli, izvini. Nad...Otpozdrav, Aleksandre, malo zakasneli, izvini. Nadam se da i dalje kuvaš prebranac.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-27678458872295101132013-11-30T13:04:22.628+01:002013-11-30T13:04:22.628+01:00da znate da jeste- hvalada znate da jeste- hvalaNegoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-50817256562491008432013-11-30T12:16:55.195+01:002013-11-30T12:16:55.195+01:00super recept...
super recept...<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-35712685812525542672013-11-29T23:41:07.451+01:002013-11-29T23:41:07.451+01:00Hvala na korisnim savetima - doduše, kod nas je od...Hvala na korisnim savetima - doduše, kod nas je odomaćen izraz za sve suve začine vegeta, a svi oni sadrže te izvikane pojačavače ukusa.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.com