Za blage dane, blag reč - specijalni praznični popust za moje knjige

      Poštovani, svi vi koji ste mi tokom proteklih godina, kada sam doduše pisala redovno, često i... mnogo često i preterano, osećam potrebu da vam referišem o najvažnijim događajima u ovoj godini, vezanim za moje pisanje: najpre je sredinom godine objavljena moja treća knjiga, Jošte čekam taj reč da mi rekne i druge priče, novembra je u Biblioteci Milutin Bojić u Beogradu održana njena promocija, a pre nekoliko dana u Nišu, u velikoj sali Univerziteta, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš, održano je i moje prvo književno veče.Moja prva zbirka priča na zaplanjskom govoru, Jošte čekam taj reč da mi rekne, promovisana je pre osam godina u Beogradu na Beogradskom sajmu i u Biblioteci Milutin Bojić, u Nišu u Studentskom kulturnom centru, u Gadžinom Hanu u Biblioteci Branko Miljković  i u Sofiji u Savezu novinara Bugarske,  druga, Blag reč, imala je lane promociju samo u Nišu u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac  (čemu je kumovala korona i nemogućnost neke šire i dalje priče). I sve te promocije su bile divne, neponovljive i meni hjako drage, naravno. No, kako prolazi vreme, kako se širi krug čitalaca, poznavalaca, ljubitelja i onih koji tek upoznaju naše južne dijalekte, svako dešavanje vezano za moje knjige dobija neku novu dimenziju, obojeno je nekom novom lepom pričom, bilo da je o diskusijama prisutnih reč, bilo da je u pitanju prostor u kojem se ta dešavanja odvijaju i broj prisutnih, a i sama sam sve nadahnutija pri kazivanju napisanog pa se često veče završi sa mnogo suza i emocija.
   
                    Promocija Blage reči, lane, Biblioteka Stevan Sremac u Nišu


    Eto, priznajem, ja ne umem da pišem vesele... ni priče ni pesme. Ne umem da vas oraspoložim fantastičnim humorom zaplanjskog seljaka, ma koliko to pokušavala, ali biće da ima nečeg i u onim, suzama pročišćenja i olakšanja, budući da mi na njima ipak ne zameraju čak ni oni koji su najviše plakali.Sa promocije u Biblioteci Milutin Bojić u Beogradu              Sa promocije Na Univerzitetu u Nišu, u organizaciji SKC Niš


   Na književnoj večeri u Nišu, osim tri moje objavljene knjige, posetioci su mogli da čuju i moje pesme, što na dijalektu, što na standardnom govoru, kako one koje su već imali prilike na čuju prošle i ove godine na festivalu Preobražensko pojanje (lane sam osvojila drugu nagradu za poeziju, a ove godine obe prve - i za poeziju i za prozu, čime sam postala prvi apsolutni pobednik festivala), tako i one neobjavljivanje. Nadam se da će sledeće godine i moje pesme naći mesto u nekoj knjizi.

        Kad smo već kod štampanja knjiga, uvek rado ističem činjenicu da je štampanje Blage reči finansirala niška Gradska Opština Palilula, na čijoj teritoriji živi najveći broj niških Zaplanjaca, a štampanje Jošte čekam taj reč da mi rekne i druge priče pomogla je Gradska Opština Medijana, na čijoj teritoriji živim.

     Imajući sve lepo što mi se dešavalo u minulom periodu, želim da vam se zahvalim za sve ove blage dane i blage reči, za svu podršku, podstrek, čitanje: knjige Blag reč i Jošte čekam taj reč da mi rekne i druge priče možete do Božića naručiti po simboličnim cenama. Dovoljno je da mi na mejl negoslava1958@gmail.com pošaljete vašu adresu i broj telefona ili poruku na mesindžer, Negoslava Stanojević.

     Mnogo sreće, radosti, upeha i blagih reči, i u narednoj godini, želim vam srdačno i od srca.

Нема коментара

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.