tag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post3954230256941873549..comments2024-02-03T21:58:25.440+01:00Comments on NEGOSLAVA'S blog: RECEPT ZA SAVRŠENI AJVARNegoslavahttp://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-13252420951327519382020-10-29T21:18:00.265+01:002020-10-29T21:18:00.265+01:00Hvala na lepim rečima.Hvala na lepim rečima.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-44813602238938293152020-10-29T21:17:35.821+01:002020-10-29T21:17:35.821+01:00Fato draga, znam da si ti. Hvala ti mnogo i u zdra...Fato draga, znam da si ti. Hvala ti mnogo i u zdravlju jeli ajvar.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-76621470529666614582020-09-01T13:40:15.677+02:002020-09-01T13:40:15.677+02:00Nedo bez tebe i tvojih recepata sam O. Ajvar mi j...Nedo bez tebe i tvojih recepata sam O. Ajvar mi je cista 10. HVALA TI OD❤Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03098430949886201001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-38797909841737061622020-08-31T13:30:08.583+02:002020-08-31T13:30:08.583+02:00Bas tako draga Nedo,ja sam se vec uhodala sz recep...Bas tako draga Nedo,ja sam se vec uhodala sz receptom tvog ajvara i hvala ti do nebaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03098430949886201001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-72940119969413211692020-02-06T21:33:01.680+01:002020-02-06T21:33:01.680+01:00Ajvar isproban,mogu slobodno reci nesto najljepse ...Ajvar isproban,mogu slobodno reci nesto najljepse do sada,hvala na divnom receptuAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01779595205529246432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-51202376002368407042016-08-15T03:34:55.699+02:002016-08-15T03:34:55.699+02:00Tražim li previše ako zamolim za fotografiju te pa...Tražim li previše ako zamolim za fotografiju te paprike?Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-71612776841200074282016-08-14T23:26:07.060+02:002016-08-14T23:26:07.060+02:00E.znaš šta !!!??? Ja radim u Nisu na pijaci ...i ...E.znaš šta !!!??? Ja radim u Nisu na pijaci ...i hteo sam da kažem da je vrsta paprike jako bitna !Razumeš...u tome je tajna ajvara(mislim...ja nisam kulinar i ne znam ništa da pripremim ni od zimnice,niti od jela...baš ništa ne znam...ali ti ja npr.odmah mogu pokazati na pijaci koja je paprika samo za ajvar,koja je za nizanje(za punjene paprike),koja je za turšiju,koja je za prženiju,kojaje za mlevenje(začinska..tkz.aleva paprika) itd.itd...razumeš!!! Za ajvar ti je najbolja paprika koja ima oblik trostrane piramide(ne znam kako se zove,ali je odmah prepoznam...) i koja je tankih zidova...koja je tanka...ona je kažu domaćice "izdašna"...Ko kupi takvu papriku bit će prezadovoljan... Jedan moj kolega sa posla(radi u Tržnici Niš kso i ja..)ima prijatelje koji su Grci...i kada su prošle zime došli u Niš oni su pojeli 5 tegle ajvara...kažu da je nešto neopisivo koliko je dobar ajvar...e.hehehehe...vladahttps://www.blogger.com/profile/08891814683618970781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-86708154029748582962015-09-12T13:57:54.234+02:002015-09-12T13:57:54.234+02:00Oko tri i po.Oko tri i po.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-65411403437660446102015-09-12T12:52:19.883+02:002015-09-12T12:52:19.883+02:00Hvala za recepte. Imam jedno pitanje - koliko tegl...Hvala za recepte. Imam jedno pitanje - koliko tegli ajvara se dobija od 7 kg (cepkani bez cepkanja :))<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-88235484125404834742014-01-09T13:55:23.957+01:002014-01-09T13:55:23.957+01:00Pa ajd da dozvolim i mali epp, ionako podržavam kr...Pa ajd da dozvolim i mali epp, ionako podržavam kreativne. I ne tražim procenat od prodaje uzrokovane na ovaj način, srećno vam bilo.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-14076659946798205262014-01-09T13:38:25.612+01:002014-01-09T13:38:25.612+01:00Koliko vrsta, koliko načina. Volim kad je ljut, al...Koliko vrsta, koliko načina. Volim kad je ljut, ali ne mnogo.<br />Ko nema vremena ili ne ume, može da poruči ajvar ovde kao i mnogo sličnih proizvoda domaće kuhinje. Super alternativa http://domaciproizvodi.rs/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-79578453735760153152013-10-08T08:59:11.336+02:002013-10-08T08:59:11.336+02:00Dobro ste primetili - sok od paprika koristi se sa...Dobro ste primetili - sok od paprika koristi se samo u prvom receptu. Kasnije mi je jedna blogerka, koja je pravila prvi put u životu ajvar po njemu, rekla da je imala višak soka, pa ga je sačuvala za neka druga jela. Tako da, moglo bi se razmisliti o tome da se makar zato sačuva sok koji ostane pri cedjenju ajvarki.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-31078817182861142612013-10-08T02:59:15.925+02:002013-10-08T02:59:15.925+02:00Mnogi recepti bacaju sok od pecene paprike (gde gu...Mnogi recepti bacaju sok od pecene paprike (gde gube dosta ukusa), verovatno se suvlja smesa brze uprzi. Kod vas u receptu za mleveni ajvar takodje se ne koristi ocedjeni sok, je li to propust ili je razlika u spremanju?cecanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-54768500604115156132013-09-06T09:15:53.265+02:002013-09-06T09:15:53.265+02:00Ovo je komentar jedne prijateljice, iskopiran sa F...Ovo je komentar jedne prijateljice, iskopiran sa Fb, na temu zatvaranja tegli<br />Pa, ko voli...<br /><br />mi smo ga uvek sipali u vrele tegle pa opet na 50 stepeni zapekli u rerni<br />i kad se vrelo zatvori metalnim poklopcem stvori se vakuum koji drži kao fabrički<br />ništa drugo pod milim Bogom<br />tako sve zatvaram<br /><br />nikakvo ulje, esencija, konzervansi<br />nismo ni naopako okretaliNegoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-80021523112945356182013-07-30T15:30:20.955+02:002013-07-30T15:30:20.955+02:00Da... koncentrat sirćetne kiseline, bolje reći.Da... koncentrat sirćetne kiseline, bolje reći.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-35586710140189882182013-07-30T14:51:02.143+02:002013-07-30T14:51:02.143+02:00Ajde onda da ne bi bilo zabune, što je ovdje esenc...Ajde onda da ne bi bilo zabune, što je ovdje esencija? Jer ja pod esencijem u ovom kontekstu, podrazumijevam bijeli ocat za kiseljenje nerazrijeđeni ..... Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-40398336839267563212013-07-30T14:48:32.613+02:002013-07-30T14:48:32.613+02:00Aninimni, i ja.Aninimni, i ja.Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-91399773225607430732013-07-30T14:47:58.349+02:002013-07-30T14:47:58.349+02:00Znaš da sam iz Niša - a onda znaš i da raspolažemo...Znaš da sam iz Niša - a onda znaš i da raspolažemo, mi, Nišlije, s milion recepata na datu temu. Spskih, bugarskih, makedonskih, grčkih... Ali, ovo je ubedljivo najbolji ajvar, kada ga je probala koleginica, basbas domaćica, po celom Nišu je pričala o njemu. Lane je napravio bum na netu - mislim, pravile su ga čak i žene koje nisu znale šta je esencija, jedna od njih, znam da se neće ljutiti, lane je bila najbolji srpski bloger. Toplo ti preporučujem i znam da ćeš praviti par dve ture.<br />Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-19381435493843952012013-07-30T13:25:53.649+02:002013-07-30T13:25:53.649+02:00Ja radim mljeveni, paprike obavezno pečene i ne vo...Ja radim mljeveni, paprike obavezno pečene i ne volim sjemenke :) Dodajem i patlidžan pečeni, ljušteni i mljeveni, ali na početku samo dio ulja, da se ne osjeti po pržotini, pa tek na kraju svo ostalo. Onda ima fini tek, po pečenim paprikama, a ne prženom ulju. Međutim, ovaj cjepkani mi se jako sviđa, pogotovo zato što ide onaj sok od paprika, meni je to najbolji dio pečenh paprika! :) Dakle obavezno radim i javim. :) <br />Drži mi fige da sve uspijem, jer sam se ove godine nameračila i na pinđur, prošle ga nisam radila, a onda ga je muž kupovao, bila bih svi svu preostalu kosu od jada počupala, njemu nemam što! ;) Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-47800617822421739202013-07-30T13:17:16.630+02:002013-07-30T13:17:16.630+02:00Obožavam ajvar!Obožavam ajvar!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-65599032171370045862012-08-07T05:28:59.111+02:002012-08-07T05:28:59.111+02:00dogovorenodogovorenoNegoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-52958814667686132692012-08-07T00:06:25.959+02:002012-08-07T00:06:25.959+02:00Ma sve treba probati.U suprotnom bih bila nepraved...Ma sve treba probati.U suprotnom bih bila nepravedna.Sanja Mnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-44613913017567318852012-08-06T01:49:29.731+02:002012-08-06T01:49:29.731+02:00Jedino se nisi izjasnila kod koga bi... na provere...Jedino se nisi izjasnila kod koga bi... na provereno ili tamo gde se tek uce...Negoslavahttps://www.blogger.com/profile/10166517567205744716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1163944138616960849.post-60320351011583840192012-08-06T01:45:27.398+02:002012-08-06T01:45:27.398+02:00Ja se prijavljujem za degustatora.Obecavam da cu j...Ja se prijavljujem za degustatora.Obecavam da cu javiti koji je recept najbolji.Sanja Mnoreply@blogger.com