Jelena Dimitrijević „brani“ boje Niša na BAFE, velikom modnom događaju u Beogradu
Mlada niška umetnica- modni dizajner tekstila i odeće, Jelena Dimitrijević,
predstaviće se sa deset svojih kreacija na velikom modnom događaju  koji se krajem meseca održava u Mikser house u Beogradu (kako ja ne volim ove rogobatne, neinventivne, anglizirane nazive za koje imamo tako lepe domaće reči- Belgrade alternative fashion event, BAFE).
Ovo je Jelenina četvrta modna revija u karijeri, ako se ne računa diplomska, koju je radila sa kolegama s fakulteta.
Nova Jelenina kolekcija, kreirana za ovaj događaj, nosi naziv New glow- Novi sjaj i kako Jelena kaže, nije reč ni o čemu šljaštećem i fensi, već o predimenzioniranim oblicima koji prikrivaju mane ženskog tela i ističu njihove vrline, odnosno ono što bi svaka žena htela kod sebe da istakne, čime je zadovoljna na svom telu i time želi da se pohvali.

-          -Trudim se da svoje modele prilagodim nesavršenosti ženskog tela- objašnjava Jelena- pa sam tako kreirala suknju koja sakriva preširoke kukove , ako je potrebno, ali isto tako stvara iluziju većih kukova, kod žena koje ih nemaju.
    Modeli namenjeni za ovu reviju konstruisani su tako da istaknu duge noge, ako ih žena ima, da sakriju eventualne nesavršenosti struka i istaknu lepa uzana ramena, recimo, a time se postiže i da se žena oseća bolje i sigurnije  u onome što nosi.Inače, Jelenini modeli se mogu kupiti u Tržnom centru „Kalča“ u Nišu- „Radna soba“, a mogu se i naručiti onlajn. Ono što prvo pada u oči u „Radnoj sobi“, osim njenih modela i umetničkih slika njene koleginice Ivane Kovalčik, jesu prelepe ešarpe rađene batik i  šibori tehnikom, na svili, muslinu i pamuku. S batik tehnikom smo odavno upoznati, a ova druga- šibori,  je manje poznata kod nas i koliko nam je poznato, osim Jelene njom se u Srbiji niko ne bavi. Reč je o drevnoj japanskoj tehnici, koja zahteva puno truda, a efekti su uistinu prelepi.
Zahvaljujući mogućnosti onlajn kupovine Jelenine ešarpe i marame otišle  su u mnoge zemlje u okruženju i širom Evrope.


Follow by Email